Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Toimihenkilöt

Kisojen moottori ja mahdollistaja on mahtavien talkoolaisten joukko. Noin 80 vapaaehtoista eri tehtävissä osallistuu kisojen järjestämiseen. Työtä on paljon, ennen kuin kisat edes pyörähtävät käyntiin: suorituspaikkojen kunnostusta, toimihenkilöiden varaamista, kanslian ja tuloslaskennan valmistelua, hevosten ja ihmisten hyvinvoinnin, majoituksen ja turvallisuuden miettimistä, tiedottamista, yhteistyökumppaneiden kontaktointia, logistiikkaa ja paljon, paljon muuta. Kisojen aikana mahtavat vapaaehtoiset tekevät pitkiä päiviä, jotta kisatapahtuma olisi onnistunut. Kiitos ihan jokaiselle vapaaehtoiselle, joka omalla panoksellaan mahdollistaa kisojen järjestämisen ❤

Kilpailun johtaja

Maija Karhusaari on ottanut tämän vuoden valjakkokisojen kilpailun johtajan roolin hoidettavakseen. Koko Karhusaaren perhe on ollut Husaarien jäsen vuodesta 2015, jolloin he vaihtoivat seuraa vanhemman tyttären Wilman valjakkoajoharrastuksen perässä. Vuosien varrella matka on vienyt Maijaa huoltajan roolissa seurakisoista kansainvälisiin kisoihin ja siskonsa Leena Vähä-Erkkilän myötä myös haistelemaan MM-kisojen tunnelmaa. Savijärven valjakkokisoissa Maija on aikaisemmin ollut lähinnä huoltajana ja talkoolaisena. Koulutukseltaan Maija on kauppatieteiden maisteri ja toiminut pääasiassa viestinnän, markkinoinnin ja liiketoiminnan johtotehtävissä. Vuosien varrella hän on ollut järjestämässä pitkälle toistasataa erilaista tapahtumaa ja lähestyminen valjakkokisojen järjestämiseen on lähtenyt tältä pohjalta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, ympärille tarvitaan parhaat osaajat ja itseään fiksumpia kannattaa aina kuunnella. =)

Husaariratsastajien puheenjohtaja

Riitta Silkko-Vainio on seurannut valjakkoajon rantautumista Suomeen aivan alusta asti. Hän kouluttautui ensimmäisten joukossa lajin pistelaskentaan vuonna 1986 ja kiersi sen jälkeen ympäri Suomea vastaamassa tulospalvelusta aina vuoteen 1992. Tämän jälkeen hän keskittyi äitiyteen ja taustahenkilönä toimimiseen.

Husaariratsastajien 50-vuotisjuhlien myötä vuonna 2021 ”Ritu” palasi mukaan seuran toimintaan, ja hänet valittiin saman vuoden syyskokouksessa luotsaamaan perinteikästä ratsastus- ja valjakkoajoseuraa.


Tuomaristo

Tuomariston puheenjohtaja

Tuire Suvanto antoi 2000-luvun alkupuolella upealle lajille pikkusormen ja nyt se vie lähes koko ajan! Hän on toiminut vuosia valjakkotuomarina ja muutamia vuosia myös SRL:n valjakkoajokomitean puheenjohtajana.Pääratamestari

Kilpailun ratamestari Jyrki Jokela on aito stadilainen, joka tällä hetkellä vaikuttaa Forssassa. Hän hommasi 90-luvun lopussa hevosen, jolle tallipaikka löytyi Savijärveltä. Sini oli ¾ orlovilainen ex-ravuri. Pari viikkoa Savijärvelle saapumisen jälkeen oli Savijärvellä valjakkoajokilpaillut, joihin Jyrki houkutteliin kilpailemaan. Siihen tarkoitukseen hän osti nelipyörävaunut. Jyrki on toiminut vuosien varrella useammalla kuskilla groomina.

Jyrki on valjakkoajon A-ratamestari, joka on ensimmäisen kerran suunnitellut ratoja Savijärvelle jo parikymmentä vuotta sitten. Jyrkin mielestä on kivaa suunnitella pieniä ratamestarin jippoja, joilla harhauttaa kuskeja. Tavoitteena on suunnitella esteitä, jotka toimivat niin vaikean luokan kuin noviisiluokan kuskeille. Tarkkuusradan suunnittelussa on mielenkiintoista tehdä rata, joka näyttää kauniilta, mutta erottaa jyvät akanoista. Ratamestarin homma on työlästä ja mukavaa. Hommat alkavat jo viikkoja ennen varsinaista kilpailua. Jyrkistä on kivaa opastaa ja innostaa uusia nuoria toimihenkilöitä mukaan.

Eläinlääkäri

Marita Johansson

Ratsastuksen aloitin v. 1969 Takkulan ratsastuskoulussa Lahdessa. Oma hevonen ostettiin v. 1975 Savijärveltä, se oli Rolf Simonsénin maahantuoma ukrainalaistäykkäri Benghella. Esteratsastuksessa kilpailin seura- ja aluetasolla ja maastoratsastuksessa tuli voitettua junioreiden aluemestaruus v. 1979.

Valjakkoajokilpailua näin ensimmäisen kerran Windsorissa Englannissa v. 1985 ja siihen koukkuun jäätyäni vierailin useana vuonna Englannin mestaruuskisoja katsomassa. Reissuihin kuului aina myös päivä vaunuhuutokaupassa Readingissa, josta löytyi mm. kiiltonahkavaljaat sekä shettisparille että Benghellan varsalle. Vaunut pitikin sitten rakentaa itse. Englannissa olin ottanut valtavan määrän kuvia, joiden pohjalta alkoi vaunujen suunnittelu ja rakentaminen tilan pehtorin kanssa ensin omaan käyttöön. Vähitellen kotitilan Etolan kartanon työpajasta valmistui useita kymmeniä vaunuja niin kilpailuun kuin ajeluunkin.

Ensimmäisen kerran kilpailin valjakkoajossa Ypäjällä v. 1989 shettisparilla. Seuraavana vuonna valjaissa oli oma kasvatti ori Double Trouble, jonka kanssa oli enimmäkseen hurjaa menoa, mutta parhaina hetkinä irtosi suomenmestaruuskisoissa pronssia v. 1993 ja 1995. Sitten kilpailu-ura jatkui suomenhevosori Elvarilla, joka oli myös oma kasvatti. Viimeisin valjakkostartti oli Elvarin pojalla Edvardilla v. 2010.

Eläinlääkärin ammatin olin valinnut jo 5-vuotiaana ja valmistuin Eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta v. 1987. Tein parikymmentä vuotta kunnaneläinlääkärin sijaisuuksia ja yksityispraktiikkaa maanviljelyn ohessa. Päijät-Hämeessä olen ollut Kärkölän kunnaneläinlääkärinä aluksi sijaisena vuodesta 1986 ja virassa vuodesta 2009.

Tulospalvelu

Tulospalvelusta vastaa Orimattilassa asuva Otto Vainio apunaan Ritva Mansikkamäki ja Anne Majaranta. Otto on nuorena kilpaillut esteratsastuksessa ja tutustui valjakkoajoon hevosen muuttaessa Savijärven Kartanon tallille. Otto toimi yhdeksän kautta Arja Mikkosen groomina ja tiimin yhteistyö huipentui MM kultamitalliin vuonna 1998. Otto aloitti oman kilpailu-uransa kuskina Heidi Sindan suomenhevosori Vahdolla parhaimpana tuloksena SM-pronssia vuonna 2005. Sen jälkeen hän kilpaili Vahdon varsalla, omalla kasvatilla Mintelillä vuoteen 2011 asti. Lähitulevaisuudessa Oton on tarkoitus palata kisakentille kolmannen polven valjakkohevosella Mintelin varsalla Javelilla.

Otto on kasvot valjakko.netin takana ja osallistunut vuosia lajin sääntöjen kehittämiseen. Hän on tehnyt myös maratonille soveltuvan online ajanottojärjestelmän, sekä Savijärvellä käytössä olevan maailmallakin ainutlaatuisen reaaliaikaisen tulospalvelun. - Valjakkoajossa Ottoa viehättää itse ajaminen ja sen lisäksi hieno porukka ja hyvä henki kisoissa.