Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Tervetuloa seuraamaan vauhdikasta valjakkoajoa!

Perjantaina on luvassa klassista kouluajoa, lauantaina jännittävä ja näyttävä maraton ja sunnuntaina vauhdikas tarkkuusosakoe.

Kilpailusuorituksia pääsee seuraamaan läheltä kaikkina päivinä. Oman ja kilpailijoiden turvallisuuden vuoksi pyydämme seuraamaan merkittyjä kulkureittejä.

Pääsy tapahtumaan on maksuton!

Vauhdikkaiden kisasuoritusten lisäksi voit tutustua expo-alueeseen ja nauttia buffetin tarjonnasta.

Koulukoe

Valjakkoajon koulukoe vastaa kouluratsastusta. Koe ajetaan suurella nurmikentällä perinteitä kunnioittaen. Hevosella on kauniit juhlavaljaat ja -vaunu, ja kuskilla ja groomilla eli vaunuavustajalla tyylikkäät, perinteiset vaatteet. Koulukokeessa valjakko esittää tasosta riippuen kaikki askellajit, myös vaativia, koottuja ja sivuttaisliikkeitä. Koulukoe testaa hevosen kuuliaisuutta, liikkeiden vapautta ja lennokkuutta, sekä kuskin ja hevosen yhteistyötä. Koulukoe on perinteinen ja hillityn tyylikäs osakoe valjakkoajokilpailussa.

Maraton

Maraton eli kestävyyskoe ajetaan kahdessa osassa. Ensin valjakot ajavat maastossa enintään 8 kilometrin osuuden teillä ja pellolla. Sen jälkeen on lyhyt tauko ja eläinlääkärintarkastus, jonka jälkeen valjakko jatkaa enintään 9 kilometrin pituiselle esteosuudelle. Esteitä on 5-8 kappaletta. Helpommalla tasolla matkat ovat lyhyempiä ja esteitä on vähemmän. Esteillä valjakot ajavat erittäin vauhdikkaasti, ja pyrkivät mahdollisimman nopeaan aikaan. Koska maraton on erittäin näyttävä, vauhdikas ja jännittävä osakoe, se on yleisölle hyvin mielenkiintoinen.

Tarkkuuskoe

Tarkkuuskoe vastaa rataesteitä. Valjakko ajaa nurmikentällä pujotellen keilaparien välistä mahdollisimman nopeasti. Keilojen päällä on palloja, joiden pudotuksesta saa virhepisteitä. Mitä vaikeampi luokka, sitä pienempi keilojen etäisyys on toisistaan. Toisin sanoen vaunu mahtuu juuri ja juuri niiden välistä ilman, että valjakko pudottaa palloja. Tarkkuuskoe on jännittävä ja viimeinen osakoe, joka ratkaisee kilpailun voittajan.