Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Medialle

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan kisaa! Laji on näyttävä, vauhdikas ja täynnä kiinnostavia tarinoita.

Ilmoittamalla etukäteen tulostasi osoitteeseen pj@husaariratsastajat.fi varaamme sinulle ruokailuihin ja VIP-telttaan oikeuttavan PRESS-kortin.

Yhteystiedot:

Marit Sivén, Husaariratsastajat r.y, puheenjohtaja
p. 040 733 98 53

Ajankohtaista: Mediatapaaminen ja kilpailupaikkojen ennakkoesittely järjestetään torstaina 13.7. klo 12.00

Kuvia

Tietoja kilpailijoista löydät täältä lähempänä kilpailua.LEHDISTÖTIEDOTE 21.7.2017: Valjakkojen PM-kilpailuissa hyvä taso

Suomalaiset iskuasemissa maratonille lähdettäessä.

Valjakkoajon PM-kilpailut Sipoossa saatiin perjantaina käyntiin ja ajettiin koulukoe. Kansainvälisten luokkien taso oli juuri niin laadukas, kun osatiin odottaa. Savijärvi Top Driving on kerännyt kotimaiset kuskit mukaan ja myös joukkuekilpailu tuo kisaan oman suolansa.

Norja, Ruotsi ja Suomi osallistuvat kisaan isolla ja laadukkaalla ryhmällä.

Pääluokissa nähtiin hyvää suomalaismenestystä. Hevosyksiköissä on laaja osallistujamäärä ja tästä luokasta näyttääkin muodostuvan tiukka. Johtopaikan otti norjalainen Wenche Johannesen hevosellaan Engkildegaards Saturn.

Ilahduttavaa oli se, että latvialainen Mareks Jedinaks hevosellaan Princis-Narsis lähti mukaan kilpailemaan. Alaraajoistaan halvaantunut Jedinaks näytti, että valjakkoajo onnistuu myös para-kuskilta.

Suomen edustajat onnistuivat koulukokeessa hyvin. Toiselle sijalle hevosyksiköissä tuli viimeistä kilpailuaan kilpaileva Jouni Heikinheimo ja hevosensa El Carillo.

”Hevonen teki viimeisessä koulukokeessaan juuri sen mitä pyysin. Oli yritteliäs ja saimme hyvät lähtökohdat maratonille. Tämä on oikea kisa ja kärjessä on tiukkaa. Suomen joukkueella on hyvät mahdollisuudet menestyä.

Talvikki Järvinen onnistui hyvin ja on hevosillaan Danser T neljäs ja Roy Jonesilla viides.

Toinen iso luokka oli poniyksiköissä. Siinä suomalaisilla oli mukana vahva edustus. Sipoolainen kotimaisemissaan kilpaillut Leena Vähä-Erkkilä onnistui ponillaan S.W. Summer's Dream Prince ottamaan johtopaikan ensimmäisenä päivänä. Anne Friis ja Friisin Paletti olivat kolmansia ja Heidi Sinda ponillaan Gnist Varde neljänsiä.

”Poni oli energinen ja hyvä ajaa, vaikka muutama virhe tulikin. Kun poni on herkkänä, niin sitä on hyvä ajaa. Tämä oli hyvä kisan alku ja lupaa hyvää maratonille. Hyvä kokonaisuus Suomen joukkueelta. Maratonilla vain viisaasti kovaa, niin hyvä tulee” Vähä-Erkkilä sanoi.

Koulukokeessa kotimaisina kuskeina nähtiin myös nuoret nousevat tähdet. Nuorten poniyksiköiden sarjassa johtopaikan otti Annika Tamminen ponillaan Gnomas. Kotimaisemissa kilpaillut Luna Suhonen ja Ai.Ka Cheelia ottivat kakkospaikan.

”Olen tyytyväinen koulukokeeseen ja hevonen teki loistavan suorituksen. Olemme menneet eteenpäin ja maraton-kokeesta tulee varmasti tasainen. Kun saa kisaan hyvän lähdön, niin se helpottaa paljon”.

Lapset, poniyksiköiden sarjassa järjestävän seuran Husaariratsastajien Wilma Karhusaari ponillaan Beniamin teki hienon suorituksen.

”Olemme menneet taas askeleen eteenpäin ja on hienoa päästä kilpailemaan isoissa kisoissa. Poni oli alusta asti hyvä ja pisteet lämmittävät”.

Tulokset: http://www.topdriving.org/live/a.html

Suomen Ratsastajanliitto ja Haven tuottavat livelähetykset PM-luokista la ja su: http://www.haven.fi/live/

Lisätietoja löytyy myös järjestäjien sivuilta: http://www.topdriving.org/ ja www.husaariratsastajat.fi

Ohjelma:
Lauantai 22.7. Kestävyyskoe eli maraton. NBCH pääluokat klo 13. Keppihevosten estekisa kello 12.
Sunnuntai 23.7. Tarkkuuskoe. NBCH pääluokat klo 11.30. Palkintojenjako

Kuva: Sipoolainen Leena Vähä-Erkkilä johtaa ponillaan S.W. Summer's Dream Prince koulukokeen jälkeen.LEHDISTÖTIEDOTE 20.7.2017: Valjakkojen PM-kilpailut saatiin käyntiin Sipoossa

Sipoossa Savijärven kartanolla ajetaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokat kansainvälisinä CAI2*-luokkina. Kotimaan kansalliset luokat avasivat torstaina kilpailut ja näin koko organisaatio saatiin käyntiin. Koulukoe osoitti, että Suomessa on kasvamassa hyviä kuskeja. Tuomareiden mielestä taso oli kansalliselle tasolle hyvä, joskin erot olivat ajoittain suuriakin. Suomalaisten ponien pienuus sai ulkomaalaiset vieraat mietteliääksi. Samaan tahtiin todettiin, että se ei kuitenkaan häiritse lajin harrastamista.

Valjakot kiittelivät nurmialueen hyvää pintaa ja sitä, että puitteet kisoille ovat olleet hyvät.

Vaativa A vaikeassa-luokassa Wenche Johannessen hevosellaan DORTHEALYST BLACK FANNY näytti parasta osaamista. Helppo B helpossa myös Taru Lahti hevosellaan Lorantus osoitti olevansa hyvässä kunnossa.

Torstain tulokset: CAI2* NBCH Savijärvi Gård 2017 Results Dressage CAN 20.7.2017

Kansainvälisissä luokissa perjantaista lähtien on mukana monta MM-kilpailuihin valmistautuvaa valjakkoa. Näin PM-kisasta tulee todella kovatasoinen, paljon on siis nähtävää.

Hauskana yksityiskohtana voi myös mainita, että mukana lauantaina on myös keppihevosten estekisa. Keppihevoskilpailu käydään Savijärvi Areena -nurmikentällä, jolla kilpaillaan myös valjakkoajon mestaruuksista. Kisa käydään kello 12.-13. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse skyhdistys@gmail.com, ilmoittautua voi 21.7. asti tai kunnes paikat on täytetty.

Yle Radio Suomi Helsinki ja Yle Vega lähettävät aamuohjelmissaan perjantaina haastatteluita Savijärveltä.

Lisätietoja löytyy myös järjestäjien sivuilta: http://www.topdriving.org/ ja www.husaariratsastajat.fi

LEHDISTÖTIEDOTE 13.7.2017: Sipoossa valmiita valjakkojen PM-kilpailuihin

”Tasoltaan laajin koskaan Suomessa ajettu kilpailu”.

Sipoossa Savijärven kartanolla ollaan jo valmiina valjakkoajon PM-kilpailuihin. Torstaina 20. heinäkuuta alkaen Savijärven areenalla ajetaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokat kansainvälisinä CAI2*-luokkina. Savijärvi Top Driving on toistaiseksi kahden tähden kilpailu, koska mukaan pääsevät myös ne, joilla ei ole pisteitä kansainvälisistä kilpailuista.

”Nyt kaikki kotimaiset kuskit voivat osallistua kovatasoiseen kisaan. Kolmen tähden kisat vaativat enemmän järjestelyitä. Kyllä tässäkin kilpailussa on aivan tarpeeksi järjestelyitä, vapaaehtoiset ovat tehneet huikean määrän työtä, jotta kisat voidaan viedä kunnialla läpi”, kartanon nuori isäntä Ben Simonsén sanoo.

Moni kansainvälinen valjakko tulee Suomeen ja se ilahduttaa järjestäjiä. ”Ulkomaalaisten kilpailijoiden runsas määrä tekee sen, että paikkoja kartanolla on 75 hevoselle. Tämä on tasoltaan laajin koskaan Suomessa ajettu kilpailu. Norja, Ruotsi ja Suomi osallistuvat kisaan isolla ja laadukkaalla ryhmällä”, kilpailujen johtaja Tapani Peltonen kertoo.

Kotimaan kärkikuskit ovat suurin osa tulossa Sipooseen ja pääluokissa on vastusta riittämiin. Hevosyksiköissä on laaja osallistujamäärä ja tästä luokasta odotetaan tiukkaa. Baltian maiden vähäinen osallistujakunta harmittaa hieman järjestäjiä. Kaikki lajit saavat Sipoossa PM-arvon.

”Mukana on myös monta MM-kilpailuihin valmistautuvaa valjakkoa. Uskomme, että PM-kisasta tulee todella kovatasoinen, paljon on siis nähtävää. Ehkä lauantain maraton on se näyttävin, mutta sunnuntaina tarkkuusosuudessakaan ei voi himmailla”, Simonsén sanoo.

Sipoon radat täyttävät kansainväliset mitat ja vaatimukset, sekä paikka on nyt huippukunnossa. ”Erityisesti ulkomaalaisia viehättää maraton-ratamme, joka poikkeaa monesta muusta radasta, vaativuudellaan”, Simonsén sanoo.

Savijärven kartano on Suomen johtava valjakkoajokeskus, jonka Kilpailua isännöi sen ohella seura Husaariratsastajat ry. Savijärvellä on järjestetty tähän mennessä valjakkokilpailut 30 kertaa. ”Tämä on luonnollisesti seuraväeltä suuri ponnistus, mutta tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin. Yli sata henkeä on esteillä töissä, joten paljon on töitä. Meillä on vahva osaaminen tässä asiassa ja se tunnustetaan myös maailmalla”, Husaariratsastajien puheenjohtaja Marit Siven sanoo.

Hauskana yksityiskohtana voi myös mainita, että mukana lauantaina on myös keppihevosten estekisa. Keppihevoskilpailu käydään Savijärvi Areena -nurmikentällä, jolla kilpaillaan myös valjakkoajon mestaruuksista. Kisa käydään kello 12.-13. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse skyhdistys@gmail.com, ilmoittautua voi 21.7. asti tai kunnes paikat on täytetty.

Suomen Ratsastajanliittoja Haven tuottavat livelähetykset PM-luokista la ja su: http://www.haven.fi/live/

Lisätietoja löytyy myös järjestäjien sivuilta: http://www.topdriving.org/ ja www.husaariratsastajat.fi

Ohjelma:

Torstai 20.7. Koulukoe, kansalliset luokat, Hevostarkastus ja Avajaiset.
Perjantai 21.7. Koulukoe, kansainväliset CAI2*-tason pääluokat (NBCH) kello 13 alkaen.
Lauantai 22.7. Kestävyyskoe eli maraton. NBCH pääluokat klo 13. Keppihevosten estekisa.
Sunnuntai 23.7. Tarkkuuskoe. NBCH pääluokat klo 13. Palkintojenjako

Suomen edustajat:
CAI2*hevosyksiköt: Jouni Heikinheimo - El Carillo, Talvikki Järvinen - Danser T, Roy Jones, Leena Kalalahti – Judym, Ben Simonsén - SG Hard Rock, Heidi Sinda – Instruktor, Sanna Tirkkonen - Porsche Life
CAI2* hevosparivaljakot: Tove-Maria Holmasto - Pluto Hires, Siglavy Cicero
CAI2*poniyksiköt: Anne Friis - Friisin Paletti, Hannu Kalalahti - Hessin Vihtori, Leena Kalalahti – Kalif, Heidi Sinda – Gnist Varde, Raisa Takkinen - Kooihuster Harro, Leena Vähä-Erkkilä - S.W. Summer's Dream Prince
CAI2* poniparivaljakot: Mia Ventoniemi - Lizalie Miris, Najad
CAIY2*, nuoret, poniyksiköt: Luna Suhonen - Ai.Ka Cheelia, Annika Tamminen – Gnomas
CAIJ2* juniorit, poniyksiköt: Laura Haapakoski- Kokonas, Eveliina Koivula – Urafas, Tuuli Liski - Arvalon Golden Scarlett
CAICh2*, lapset, poniyksiköt: Wilma Karhusaari – Beniamin

Kuvat: Timo Pasanen


Tapani Peltonen (vas.), Marit Siven ja Ben Simonsén ovat valmiina ottamaan kilpailijat vastaan.
Ben Simonsén - SG Hard RockLehdistötilaisuus medialle 13.7.

Sipoossa Savijärven kartanolla pidetään ratsastuksen valjakkoajon PM-kilpailut ja medialle pidetään lehdistötilaisuus torstaina 13.7. kello 12.00.

Edustamanne media on tervetullut kuuntelemaan järjestäjien viimeisimmät ajatukset ennen kilpailua. Paikkana Savijärven Kartano, 04130 Sipoo.

Sipoossa Savijärven areenalla ajetaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokat kansainvälisinä CAI2*-luokkina heinäkuussa 20.-23.07.2017.

Valjakkoajon Savijärvi Top Driving kerää sipoolaiselle areenalle monia kansainvälisiä valjakoita. Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokkien lisäksi kilpailussa ajetaan helppoja ja vaativia kotimaisia luokkia. Kansallisten luokkien koulukisa ajetaan torstaista lähtien ja osallistujia kisoihin on ilmoittautunut 70. Savijärven kartanon radat täyttävät kansainväliset mitat ja vaatimukset. Paikka on Suomen johtava valjakkoajokeskus ja järjestävä seura Husaariratsastajat ry. isännöivät kesän kilpailua.

Medialla on mahdollisuus tavata kilpailujen johtajat Marit Sivén, Tapani Peltonen sekä kokenut kilpailija Ben Simonsén.

Kilpailu kiinnostaa kansainvälisiä sekä kotimaisia huippuvaljakoita. Suomalaiset huiput saavat vastaansa kovan luokan kilpailijoita Norjasta, Ruotsista, Tanskasta ja mm. Latviasta. Kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja on belgialainen Bert Jambon ja ratamestareita ovat itävaltalainen Kurt Seidl, norjalainen Odd Rune Vikheim ja Lauri Lehtiö.

Savijärvellä on järjestetty tähän mennessä valjakkokilpailut 30 kertaa, joten paikka soveltuu hyvin isojen kisojen areenaksi.

Lisätietoja lehdistölle antaa kilpailujen tiedottaja Timo Pasanen p. 0400 133892, timo.pasanen@media.fi

Mediapäivä

Tervetuloa Savijärven valjakkoajon PM-kilpailuiden tiedotustilaisuuteen!

Kilpailut järjestetään Sipoossa Savijärven areenalla heinäkuussa 20.-23.07.2017. Sipoossa ajetaan Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokat kansainvälisinä CAI2*-luokkina. Valjakkoajon Savijärvi Top Driving kerää sipoolaiselle areenalle monia kansainvälisiä valjakoita. Pohjoismaiden ja Baltian mestaruusluokkien lisäksi kilpailussa ajetaan helppoja ja vaativia kotimaisia luokkia.

Kisoja ennakoiva tiedotustilaisuus järjestetään torstaina 11.5. kello 12 Savijärven kartanolla. Paikka on Suomen johtava valjakkoajokeskus ja järjestävä seura Husaariratsastajat ry isännöivät kesän kilpailua.

Medialla on mahdollisuus tutustua itse lajiin ja paikalla on huippuvaljakoita, jotka opastavat lajin saloihin. Samalla järjestetään halukkaille myös kokeilumahdollisuus olla valjakon groomina (avustajana). Haastateltavina ovat myös kilpailujen johtajat Marit Sivén, Tapani Peltonen sekä kokenut kilpailija Ben Simonsén.

Järjestäjät ovat iloisia siitä, että kilpailu kiinnostaa jo nyt kansainvälisiä sekä kotimaisia huippuvaljakoita. Suomalaiset huiput saavat vastaansa kovan luokan kilpailijoita. Kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja on belgialainen Bert Jambon ja ratamestareita ovat itävaltalainen Kurt Seidl, norjalainen Odd Rune Vikheim ja Lauri Lehtiö. 

Savijärvellä on järjestetty tähän mennessä valjakkokilpailut 30 kertaa, joten paikka soveltuu hyvin isojen kisojen areenaksi. Savijärven nuori isäntä Ben Simonsén nähdään myös kisassa mukana. Kilpailut alkavat perjantaina 20. heinäkuuta koulukokeella. Lauantaina on edessä näyttävä ja vauhdikas maratonkoe. Kisarata viritetään huippuunsa ja luvassa on huippuluokan kilpailuolosuhteet. Kilpailun päättää sunnuntaina ajettava perinteitä kunnioittava tarkkuuskoe.

-PM-kilpailun puitteet halutaan saada erinomaiselle kansainväliselle tasolle. Savijärven rata on ainutlaatuinen, jossa on paljon erilaisia esteitä, Ben Simonsén kertoo.

Valjakkoajo saapui Suomeen vuonna 1987, kun sipoolaisen Savijärven kartanon isäntä Rolf Simonsén innostui lajista.

Lisätietoja antaa kilpailujen johtaja Tapani Peltonen p. 050-0409155.

Jouni Heikinheimo - El Carillo

Talvikki Järvinen - Roy Jones

Ben Simonsén - SG Hard Rock

Kuvat: Timo Pasanen