Käyttäjän työkalut

Sivuston työkalut


Noviisit

Kiinnostaako kilpaileminen valjakkoajossa, mutta vielä et ole uskaltautunut mukaan? Nyt on hyvä hetki aloittaa, sillä kynnys aloittamiseen on tehty matalaksi!

Savijärven Top Driving kilpailussa järjestetään noviisiluokka, joka on suunnattu aloitteleville kuskeille ja kokemattomille hevosille/poneille. Husaariratsastajien tavoitteena on tämän vuoden kilpailussa houkutella paikan päälle iso joukko uusia valjakoita. Toivomme uusia valjakoita rohkeasti mukaan ja haluamme tarjota aloitteleville valjakoille apua niin ennen kisaa kuin kisan aikana. Noviisi luokkia on kaksi. Toinen on suunnattu yksikköpikkuponeille (alle 121 cm ponit) ja toinen isoille poneille, ponipareille ja hevosille. Kutsu löytyy KIPAsta

Noviisiluokassa kouluohjelmana on helppo 2.4. (pikkuponeilla 2.4p). Kestävyyskokeessa ajetaan valvottu verryttely ja noin 4 kilometriä ja neljä estealuetta enintään neljällä portilla. Tarkkuusrata on +40 cm vaunun akselileveyteen. Kilpailukutsussa näkyvät vesieste ja siltaeste eivät ole noviiseille pakollisia eli halutessaan valjakko voi käyttää vaihtoehtoista reittiä.

Noviisiluokassa vaunut voivat olla yksi- tai kaksiakseliset ja ilmakumirenkaiset eli täydellisiä valjakkovarusteita ei edellytetä. Kestävyyskokeeseen osallistuttaessa jarruttomassa vaunussa on kuitenkin käytettävä mäkivöitä. Tärkeintä on, että varusteet ovat turvalliset ja hevoselle sopivat.

Tiesitkö, että valjakkoajokilpailuissa on mahdollista osallistua vain kouluosakokeeseen tai vaihtoehtoisesti koulu- ja tarkkuusosakokeeseen?

Mikäli haluat osallistua vain koulukokeeseen, sinulle palautetaan osallistumis- ja lähtömaksusta puolet. Tästä tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä Lisätietoja-kohdassa. Toinen vaihtoehto on osallistua vain koulu- ja tarkkuusosakokeisiin ja tutustua kestävyyskokeeseen katsojana. Tällöin pääset tutustumaan lähemmin kahteen osakokeeseen ja hevosen on helppoa käydä kilpailuissa vaikka kotoa käsin.

Tukea ennen kilpailua

Vastauksia kysymyksiin

Ennen kilpailua V-Equusin Leena Vähä-Erkkilä on lupautunut vastaamaan noviisiluokkaan osallistuvien kilpailemiseen ja valjakkoajoon liittyviin kysymyksiin. Jos joku asia kilpailemisessa mietityttää, ota rohkeasti yhteyttä! Leenan tavoittaa sähköpostilla ponikuski@gmail.com tai puhelimitse 0400-503070.

Silta&tarkkuustreenit

Perjantaina 15.7. on tarjolla Ben Simonsenin silta&tarkkuustreenit Savijärven kartanolla. Treenit ovat hyvä mahdollisuus päästä ajamaan ohjattu tarkkuusrataharjoitus kilpailupaikalla. Harjoituksen yhteydessä halukkailla on myös mahdollisuus harjoitella sillalle ajamista. Siltaeste on mainittu kilpailukutsussa, mutta Noviisi- ja helppo B luokissa on mahdollisuus vaihtoehtoiselle reitille eli sillalle meno ei ole pakollista. Harjoitus toteutetaan klo 15.00-19.00, tarkempi aikataulu selviää lähempänä. Varaathan aikaa myös radan kävelyyn ennen valmennusta. Hinta 20 €/rata sisältää sillan kokeilun ja lyhyen palautteen ajetusta radasta.

Harjoitukseen osallistui kymmenen innokasta valjakkoa!

Maratontreenit

Perjantaina 22.7. on tarjolla Ben Simonsenin johdolla mahdollisuus tutustua kestävyysosakokeeseen. Aloitamme yhteisellä kestävyysosakokeen läpikäynnillä klo 15.00. Tutustumme osakokeen reittiin ja maratonesteisiin kävellen. Sen jälkeen klo 16.00 alkaen ajetaan kolmen valjakon ryhmissä kahta estettä 40 minuuttia/ryhmä. Tarkoituksena on, että kokemattomat kuskit ja hevoset pääsevät tutustumaan rauhassa ja ohjatusti kilpailualueisiin. Hinta 40€/valjakko.

Harjoitukseen osallistui 14 innokasta valjakkoa!

Kilpailun aikana

Kilpailun aikanakaan et jää yksin, sillä tarjolla on asiantuntevaa apua. Noviisiluokan kuskeille tarjotaan mahdollisuus perehtyä ratoihin kokeneen kuskin mukana. Perjantaina kävellään ohjatusti noviisiluokan maratonesteiden reitit ja sunnuntaina kävellään yhdessä tarkkuusrata.

Kilpailun toimihenkilöt ovat valmiita vastaamaan noviisien kysymyksiin. Lisäksi noviiseille järjestetään torstai iltana tuomariston puheenjohtajan vartti ja perjantaina ratamestarin vartti, jossa pääsee esittämään kysymyksiä. Vedä rohkeasti hihasta, jos jokin asia askarruttaa.

Savijärven kisoissa apua on saatavilla ja valjakkoporukoissa aloittelijat toivotetaan aina lämpimästi tervetulleiksi joukkoon!

Jos tällä kertaa et päädy kilpailemaan, niin tervetuloa katsomaan kilpailuja! Kilpailuihin on vapaa pääsy kaikkin päivinä. Ja lajissa kilpailemiseen pääsee tutustumaan halutessaan myös toimihenkilönä ilman aikaisempaa kokemusta.

Nähdään Savijärvellä!